Tvrtka Svijet biljaka d.o.o. bavi se kontroliranom ekološkom proizvodnjom sadnica ljekovitoga i aromatičnog bilja, podizanjem nasada ljekovitog bilja s kooperantima i vlastitih nasada, primarnom preradom ljekovitog bilja metodama parne destilacije i ekstrakcije čija je osnovna upotreba u proizvodnji prirodnih aromaterapijskih i kozmetičkih proizvoda po načelima certificirane ekološke proizvodnje HR-EKO-05, ECOCERT SA i HALAL standardima. Pored toga osigurava se kvaliteta proizvodnje u skladu sa standardima ISO9001, te zdravstvena ispravnost proizvoda u skladu sa sustavom HACCP.

Naša priča

Aromatično ljekovito bilje oduvijek je imalo veliku važnost za ljudsko zdravlje te je zauzimalo posebno mjesto u medicini, farmaciji, kozmetici, kulinarstvu, religiji i u ritualnim obredima. U 21. stoljeću s ubrzanjem životnog ritma, masovnim selidbama iz sela u gradove, industrijalizacijom te napretkom tehnologije, ljudi su zaboravili na dobrobit biljaka i udaljili se od prirode, zaboravljajući na njene neprocjenjive darove.

Svijet biljaka je tvrtka čija je misija osvijestiti ljude o dobrobiti, neprolaznoj i nepobitnoj vrijednosti aromatičnog ljekovitog bilja te stvoriti potpun sklad čovjeka i prirode. To činimo proizvodeći pomno odabrane autohtone biljke iz istarskog podneblja prema principima ekološke (organske) proizvodnje, bez primjene pesticida, od kojih nastaju naši visokokvalitetni aromaterapijski proizvodi. Kompletan proces proizvodnje sadnog materijala, tehnološkog podizanja nasada i uzgoja, branja i primarne prerade pod okriljem su tvrtke SVIJET BILJAKA d.o.o. i pod kontrolom su svjetski poznate certifikacijske kuće ECOCERT SA za što su dodijeljeni Certifikati o suglasnosti (EEC 2092/91 i NOP) za organska eterična ulja, hidrolate i bazna ulja. Proizvodi dobiveni od naših biljaka u sebi objedinjuju tradiciju prostora, ljepotu i izvornost prirode te znanja tehnološkog doba.

Naš tim visokokvalificiranih stručnjaka uspio je svojim ustrajnim i napornim radom stvoriti više robnih marki čiji se proizvodi baziraju na našim organskim eteričnim uljima i hidrolatima te imaju različitu funkcionalnost i namjenu. Kvaliteta naših proizvoda višestruko je nagrađivana međunarodnim priznanjima.

Uronite u Svijet biljaka i dajte prirodi priliku da vas očara.

Vremenska crta
2003

Priprema investicije i razvojnih planova

Proizvodnja i prerada ljekovitog bilja

2005-2008

Podizanje nasada ljekovitog bilja Projekt “Istarska lavanda” 100 HA kontrolirane ekološke proizvodnje

2008-2011

Na lokaciji brdo Sv. Franje u Vodnjanu:

35000 m2 GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

30000 m2 MATIČNIH NASADA

4300 m2 STAKLENIČKE PROIZVODNJE

1000 m2 POGONI ZA PRIMARNU PRERADU

2011 -2015

RAZVOJ ROBNIH MARKI

FITOAROMA, AROMASEPT, LAROSA, ROSA COSMETICS

2015 – 2017

Patent za metodu ekstrakcije ružmarinske kiselina

Nova robna marka BOTANICAL MAGIC Professional Cosmetics

Naša proizvodnja presadnica u stakleniku

U stakleniku veličine 4320 m2 koji se nalazi na brdu Sv. Franje u Vodnjanu, proizvodimo slijedeće sadnice: ružmarin (Rosmarinus officinalis), lavanda (Lavandula angustifolia), lavandin (Lavandula x hybrida), smilje (Helichrysum italicum), kadulja (Salvia officinalis), geranij (Pelargonium graveolens), menta (Mentha piperita), matičnjak (Melissa officinalis), timijan (Thymus vulgaris), origano (Origanum vulgare), dalmatinski buhač (Tanacetum cinerariifolium), čempres (Cupressus sempervirens), lovor (Laurus nobilis), pelin (Artemisia absynthium).

Staklenik je organiziran u četiri boksa, ovisno o kulturi. Sadnice se nalaze u kontejnerima od 160, 60, 40 i 24 rupe. Naše aromatiče ljekovite medonosne biljke pripremljene su po ekološkim standardima organske proizvodnje za podizanje nasada.

Naše sadnice
SVIJET BILJAKA d.o.o. Antonio Smareglia 65, 52215 Vodnjan
Tel: +385 (0)52 511 310 , Fax: +385 (0)52 511 525