O nama

Priča Svijeta biljaka začeta je iz želje da se priroda i duh Mediterana približe svima koji žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje, mir i unutarnji sklad.

Blagodati mediteranskog podneblja su brojne, a jedno od njih jeste prisustvo aromatičnog bilja, koje se od davnina koristi u  ljekovite, kulinarske i mnoge druge svrhe.

Tvrtka Svijet biljaka se već dugi niz godina bavi kontroliranom ekološkom proizvodnjom, distribucijom i preradom sadnica ljekovitog aromatičnog bilja, podizanjem nasada, te primarnom preradom metodama parne destilacije i ekstrakcije. Ponosimo se proizvodnjom koja je u potpunosti u skladu sa organskim (ekološkim) principima, dajući proizvode koji su 100% prirodni, učinkoviti i bezbjedni. Naši proizvodi su i veganski, budući da ne koristimo sastojke životinjskog porijekla niti ih testiramo na životinjama.

Lavanda, ružmarin, smilje, čempres, smrikva, komorač, kadulja, lovor, geranij… sve su to biljke koje možete pronaći u našim proizvodima za njegu tijela izvana i iznutra. Sve biljke su pomno odabrane i pažljivo kultivirane u skladu sa principima ekološke proizvodnje. Aromaterapijski i ljekoviti učinci su u potpunosti utemeljeni na izvornim svojstvima biljaka, a nikako na aditivima, konzervansima ili pojačivačima okusa ili mirisa. Svi koraci proizvodnje su u skladu sa načelima HR-EKO-05, ECOCERT SA i HALAL standarda. Kvalitet je usklađen sa ISO9001 standardima, dok zdravstvena ispravnost podliježe standardima HACCP sustava.

Za naš rad smo višestruko nagrađivani na mnogim međunarodnim sajmovima inovacija. Jedan od njih je Agro ARCA, međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, na kojem smo nagrađeni Zlatnom plaketom za postupak proizvodnje i dobivanja ružmarinske kiseline (RA), aktivne tvari u biljnim kompleksima iz porodice Lamiaceae primjenom nanotehnologije. Patentirali smo i sustav CAT-14 za kontroliranu primjenu biljnih kompleksa u kliničkoj aromaterapiji, koji nudi inovativna rješenja u tom području.

Kada na ovakav način spojite izvrsnost prirode, višestoljetnu tradiciju i moderne tehnologije, rezultat su proizvodi koji očaravaju ljude svih uzrasta i iz svih krajeva svijeta. Pridružite nam se u našoj misiji i postanite dio našeg čarobnog Svijeta biljaka.

                                                                         Dubravka Orlić-Bašlin, dipl. ing. agr. i Mijo Miljak, dipl. ing. kem. 

Scroll to Top
Skip to content